Diósjenő

2018.08.15. 10:58

Az önkormányzat döntött: nem használhatja akárki a Diósjenő nevet

Rendhagyó képviselő-testületi ülést tartott a napokban az önkormányzat, mindössze három napirendi pontot megtárgyalva.

H. H.

Ezután nem akárki használhatja a Diósjenő nevet, Fotó: NMH

Elsőként a Diósjenő zászlajáról, címeréről, díszpecsétjéről és a község nevének használatáról szóló rendelet megalkotása került terítékre. Tóth János polgármester kifejtette, mivel az eredeti rendelet megszületése, 1990 óta több törvényi módosítás született, a további jogsértések elkerülése végett teljesen új rendeletet alkotnak, immár minden szempontot, köztük az egyházak érdekeit figyelembe véve.

Ezután nem akárki használhatja a Diósjenő nevet, Fotó: NMH

Több képviselő úgy vélte, ez az új rendelkezés csupán egy internetes közösségi csoport ellen íródott, amely Diósjenő nevét használva kritikákkal illeti az önkormányzatot, ám a polgármester ezt a vádat határozottan visszautasította, hivatkozva a jogi formulákra. A továbbiakban több módosítással fogadták el a képviselők, hogy milyen formában, kik és milyen feltételekkel igényelhetik az iskolakezdési támogatást, és megszavazták a helyi sportegyesület sporttelepbérletének meghosszabbítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában