Nógrád megye

2018.08.16. 12:11

A forróságban növekszik a vízigény – spórolni kell az ivóvízzel

Az időjárási előrejelzések alapján az elkövetkezendő napokban is marad a kánikula: napközben továbbra is 30 Celsius feletti átlaghőmérséklet várható.

S. Cs. E.

A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2–4 liternyi folyadékfogyasztás. Rácz-Tóth Katalin, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta:

– Ezekben a napokban, hasonlóan a társaság szolgáltatási területén is megnövekedik a vízigény. Ilyenkor fokozottan javasolt a tudatos, fenntartható vízhasználat, a víz ivóvíz célú felhasználása! Azt kérjük, hogy lehetőség szerint az elkövetkezendő napokban mellőzzék a medencék ivóvízzel való feltöltését, az autók ivóvízzel való mosását, a hosszabb időtartamú, nagy területen történő ivóvízzel való locsolást – tudatta, majd hozzátette: – az emberi szervezet számára a legoptimálisabb, ha tiszta vízzel hűsítjük magunkat, hiszen a szervezetnek azonnal rendelkezésére áll a megfelelő folyadék, ugyanakkor kíméli a májat, vesét és az emésztőrendszert, szinte azonnal kifejti jótékony hatását a keringésre, támogatja az agyat és a mentális képességet.

Kiemelt fotó: Hőségben az ember hűtse magát kívül-belül, Fotó: N. D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában