Háború

2024.05.24. 12:08

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Biztonságunk megőrzése a legfontosabb!

Vissza-visszatérő téma az orosz-ukrán háború kérdése. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter portálunknak beszélt arról, hogy szerinte mi kellene a konfliktus lezárásához, és mennyire van még távol a béke.

Lászlók Judit

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint a biztonság megőrzése a legfontosabb

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

– A veszélyek korát éljük, ezért a biztonságunk megőrzése a legfontosabb – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: – Brüsszel és egyes nyugati vezetők háborús lázban égnek. Világháborút kockáztatnak azok, akik a NATO-t háborúba akarják sodorni. Magyarország a békében érdekelt, a Kormány az orosz-ukrán háború kezdete óta következetesen szorgalmazza, hogy legyen tűzszünet és utána minél hamarabb kezdődjenek béketárgyalások. Meg kell állítani ezt a felesleges vérontást! A nemzeti kormány mindent megtesz, hogy Magyarországot ne sodorják háborúba, Brüsszelben és az Európai Parlamentben is olyan politikusokra van szükség, akik a békét és nem háborút akarnak.

A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy július 1-jén hazánk átveszi az Európai Unió elnökségét fél évre. Az illegális migráció visszaszorításától a védelmi ipar megerősítéséig kiemelten kívánunk foglalkozni azokkal a témákkal, amelyek hozzájárulhatnak az európai biztonság erősítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában