Nyár

2024.05.28. 17:30

Csobbanásra fel! – hamarosan a nógrádi strandok is megnyitják kapuikat

A nyárias időjárás már beköszöntött, pár hét múlva pedig kezdetét veszi a vakáció is. Hamarosan megtelnek majd szűkebb hazánkban is a strandok, amelyek júniusban nyitják meg kapuikat a pihenni vágyók előtt.

Nagy Orsolya

Pár hét múlva már lehet csobbanni a strandokon szűkebb hazánkban is.

Hamarosan megtelnek majd szűkebb hazánkban is a strandok
Hamarosan megtelnek majd szűkebb hazánkban is a strandok
Forrás: Facebook

A strandok közül a balassagyarmatin különösen a gyerekeknek kedveznek

Gaál Dénes, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet vezetője portálunknak elmondta, hogy mindig a diákok tanítási rendjéhez igazodva nyit ki a városi fürdő, amely idén június 22-től, szombattól várja majd a csobbanni vágyókat.

– A nyitás előtti napokban azért már lesznek különböző programok a gyarmati iskolák diákjainak. Az egyik intézmény például városi vetélkedőt nyert és az a jutalmuk, hogy strandolhatnak egy nagyot. A keresztény iskola pedig évek óta itt tartja az évzáró diákrendezvényét, így lesz ez most is – közölte Gaál Dénes. Hozzátette: a strandon jelenleg javában zajlanak a felújítási munkálatok, hogy minden készen álljon a nyitásra.

A szakember kiemelte: a gyerekmedence körül a betont fel kellett törni, mert az már balesetveszélyes volt, így azt korszerűsítették és új burkolatot kapott. Emellett a gépházban három darab szivattyút is fel akartak újítani, de nem lett volna gazdaságos, ezért új keringető szivattyúkat építenek be. Természetesen a szokásos karbantartási munkálatokat is ellátják, így például festenek és mázolnak az öltözőknél, de rendbe teszik a vizesblokkokat, sőt új napozóágyakat is vásárolnak.

Mint arról korábban beszámoltunk: még idén nyáron kinyithat Nógrád első szabadstrandja is, amely Balassagyarmaton várja majd a fürdőzőket. Az önkormányzat ugyanis strandot alakít ki a Nyírjes legnagyobb taván.

Idén is lesz Bánki Nyár

A Bánki-tó strandja idén a tervek szerint június 8-án, szombaton nyitja meg kapuit – közölte Torma Andrea polgármester, aki felhívta a figyelmet, hogy ugyanakkor a nyitás dátuma még változhat az időjárástól függően. A településvezető kiemelte: az árak emelkednek idén az infláció mértékéhez igazodóan. A strandon a szakemberek már elvégezték az alapvető karbantartási munkálatokat is.

A polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy június 29-én, szombaton indul a Bánki Nyár elnevezésű rendezvénysorozat, amely szinte minden hétvégén színvonalas és változatos programokat kínál majd a lakosoknak és a környező településen élőknek, valamint a vendégeknek egyaránt.

Pásztón nem emelkednek a strandbelépő árak

Farkas Attila, a város polgármestere a napokban osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán, miszerint a városi fürdő a tervek szerint június 22-én, szombaton nyit ki idén. A tervezett zárás időpontja pedig augusztus 20-a lesz.

A stranddal kapcsolatban Gyürky Márta, a Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy zajlanak az előkészületi tevékenységek, a szakemberek végzik a zöldterület gondozási feladatokat, valamint a gépészek is dolgoznak a szokásos karbantartási munkálatokon. Kifejtette: áremelkedést idén nem terveznek, a tavalyi árak lesznek érvényesek.

A salgótarjáni strandról nincs információ, Diósjenőn fejlesztenek

Nógrád egyik legszerényebb ilyen létesítménye, a megyeszékhelyen működő strand nyitásáról egyelőre sem a fürdő webes, illetve közösségi felületein, sem az üzemeltető REMEK Nonprofit Kft. oldalain nem közöltek érdemi információkat.

Diósjenőn korábban igen rossz állapotban volt a strandfürdő, amelyről videót is készítettünk. Azóta azonban több száz millió forintos támogatásból, első ütemben létrejött a területen az Ágnes-fürdőház. Információink szerint a második ütemben pedig tervben van a külső terület rendbetétele is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában