Fürdőzés

2024.02.29. 16:05

Nyáron nyit Nógrád első szabadstrandja – két helyen is ingyen csobbanhatnak majd a gyarmatiak (fotók)

A vármegye egyetlen ingyenes szabadstrandja várja majd a fürdőzőket Balassagyarmaton. Az önkormányzat strandot alakít ki a Nyírjes legnagyobb taván, így a nyári kánikulában már két strandon is ingyenesen hűsölhetnek majd a gyarmatiak.

Lukács Zsófia

Nyárra minden munkálattal elkészül a kivitelező

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Nyárra elkészül a nyírjesi Nagy-tónál a szabadstrand kialakítása. A nyírjesi tavakban évtizedek óta tilos fürdeni, idén azonban már minden jogszabályi feltétel adott lesz, hogy szabadstrandon csobbanjanak a látogatók.

– Az elkészült látogatóközpontban mosdók, öltözők, zuhanyzók és vécék is épültek. Az épülettől nyugatra táblákkal jelöljük ki a parton a szabadstrand területét, a vízben pedig mélységet jelölő bóják és vízminőség ellenőrzés is garantálja majd a biztonságos fürdőzést – ismertette Csach Gábor polgármester.

Legalizálták a helyzetet

Kiemelte: nem lesz a terület elkerítve és jegyet sem fognak szedni. 
– Nógrád vármegyében a fizetős strandokon kívül mindegyik természetes vízben – tavakban és folyókban is – tilos a fürdőzés, így a Nyírjesben is. Ezek ellenére a Nagy-tóban a hatvanas évek óta nyáron rendszeresen fürdőznek az emberek. Már az év végén a mellette elkészült látogatóközpont tervezésekor az lebegett a szemünk előtt, hogy legalizáljuk ezt a helyzetet. Most lezajlottak az egyeztetések, megindulhat a szabadstrand kialakítása is, amely egy 800-1000 négyzetméteres területen létesül – hangsúlyozta Csach Gábor.

Az új, környezetbe illeszkedő modern látogatóközpont közelében tavasszal megindulnak a munkálatok, hiszen a jelzőtáblákon és a bójákon túl szabadtéri öltözőt és zuhanyzót is létesítenek.

A város medencés strandján is garantálják majd kánikulában az ingyenes fürdőzést

– Balassagyarmaton évek óta 30 fok feletti kánikulában a helyieknek ingyenes a belépés 17 órától a Városi Strandfürdőbe, ezt a kedvezményt idén is biztosítjuk, így nagy hőség idején, késő délután már két helyen is ingyenesen hűsölhetnek a gyarmatiak – árulta el a jó hírt a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában