Fejlesztés

2022.12.14. 20:25

Átadták a 200 millióból megújult diósjenői fürdőházat + fotók

Átadták Diósjenőn a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának köszönhetően kétszáz millió forintból megújult strandfürdőt, a település turisztikai nevezetességét. Az eseményen Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is megjelent.

Ember-Lukács Zsófia

A jakuzzi vizét is dúsítják a közfoglalkoztatásban termelt gyógynövényekből készült főzetekkel

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Az első ütemben létesült, gyógynövényes fürdővizekkel működő Ágnes-fürdőházat szerdán adták át Réthy Pál, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Balla Mihály országgyűlési képviselő, Varga Valéria vezérőrnagy, Frank Tibor tábornok és Székely József, Diósjenő polgármestere jelenlétében. A nemzetiszínű szalag átvágása után jelképesen megnyitották a teret a későbbi használók előtt.

A szalagátvágás a diósjenői Ágnes-fürdőház bejáratánál
A szalagátvágás a diósjenői Ágnes-fürdőház bejáratánál
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Ezt követően  bejárással egybekötve a polgármester bemutatta az újonnan kialakított medence tereket, öltözőket, vizes blokkokat, az egyedülálló szaunát, melynek üvegfalán át a Börzsöny hegyvonulatait szemlélhetik majd a vendégek.

              Diósjenői Ágnes-fürdőház
Gyógynövényes fürdődézsák állnak a vendégek rendelkezésére
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

A bejárást követően a polgármester a Művészetek Házában tartott beszédében köszönetet mondott mindenkinek a kitartó munkáért, amelyet a megvalósításért tettek. Kiemelte a gazdaságélénkítő programok fontosságát a magyar kormány részéről, amellyel fejleszteni tudták Diósjenő sport létesítményeit, kulturális és turisztikai tereit. Hozzátette, hogy a közfoglalkoztatásban termelt gyógynövényeket a fürdőházban használják fel, az azokból készült főzetek dúsítják majd a fürdődézsák és jakuzzik vizét. 

Diósjenői Ágnes-fürdőház átadóünnepség 2022.12.14.
Valódi wellness-élményt élhetnek át a vendégek a megújult fürdőházban
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

A polgármester szavait Réthy Pál a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának beszéde követte, aki részletezte a pályázati lehetőségeket, beruházásokat. Jelen projekt több, mint kétszáz millió forintból valósult meg. Kiemelte, hogy a kormány célja ezzel a gazdaságélénkítő programmal az, hogy hatékonyan járuljon hozzá a gazdasági mutatók javításához, a helyi foglalkoztatás bővítéséhez és a vidék lakosságmegtartó képességének növeléséhez. Végezetül Balla Mihály osztotta meg gondolatait és személyes élményeit Diósjenőről. Kiemelte, hogy további fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a Börzsöny térségének turisztikai adottságaival újabb lehetőségek nyíljanak meg.

Az esemény zárásaként Székely József polgármester Diósjenő képviselőtestületének nevében díszpolgári címet adott át Varga Valéria vezérőrnagynak és köszönetét fejezte ki a településért tett alázatos munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában