Szűrőprogram

2024.05.22. 14:25

Dejtárra érkezett a szűrőbusz

A Helybe visszük a szűrővizsgálatokat program dejtári helyszínén jelentős volt a lakossági érdeklődés. A buszon számos vizsgálatot elvégeztek.

Nool.hu

Többféle vizsgálatot is elvégeznek a szűrőbuszon

Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

Fotó: Gyurkó Péter

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház is kihelyezett, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal segíti a vármegye településein élőket. Májusban nyolc településre jutnak el a program keretében, szerdán Dejtáron nyújtottak lehetőséget a vizsgálatokra. 

"A helyszínen különféle kérdőívek – fájdalom, agyi érbetegségek, időskori demencia – kapcsolatos kérdőívek  is segítik behatárolni, hogy milyen természetűek lehetnek a panaszok. A helyszíneken közel 60 ember szűrését képesek elvégezni. Többek között vércukor- és koleszterinszint-mérést, vérnyomás- és pulzusmérést, testtömeg indexet, testösszetétel meghatározást, bőrgyógyászati és neurológiai szűrést kérhetnek a szakemberektől a helyszínre érkezők." – írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a kórház.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában