2024.05.23. 11:25
Díjazták a salgótarjáni főcukrász pálinkás bonbonját
Újabb sikert tudhat magáénak a salgótarjáni kézműves cukrászda. Ezúttal pálinkás bonbonnal rukkoltak elő.
Mint arról a Facebook-oldalán a salgótarjáni kézműves cukrászda beszámolt, ismét dobogóra állhattak egy nehéz műfajban.
![cukrász, bonbon](https://cdn.nool.hu/2024/05/wS3j0yj_oXpT5saCogmRMe_JyZs1AtKd5K26Z8IAiXM/fit/1200/676/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY2ZjA4NTVkMTJhYTQ3ZjhiN2RlNjgyZDFhZGI4M2E2.jpg)
Forrás: Facebook/G&D Kézműves Cukrászda és Pékség Salgótarján
„Mert mi is kell alapból egy győzelemhez? Kell egy lehetőség, egy jó tanár. A megmérettetéshez pedig egy szakmai kiválóság, aki időt és fáradtságot nem sajnálva ötletel, készül a versenyre”– olvasható a cukrászda Facebook-oldalán. Hozzátették: Póti Éva, salgótarjáni főcukrász már szinte a kezdetektől dolgozik náluk, és már sokadszor megugrotta a magasra tartott lécet.
Póti Éva bronz díjat nyert el az Év Pálinkás Bonbonja elnevezésű megmérettetésén a napokban. Desszertjéhez pedig nem más pálinkát használt fel, mint a pannonhalmi ágyas sárgabarackot. Mint azt tudni lehet, ezzel a pálinkával álmodta meg még évekkel ezelőtt Szó Gellért és Szó Dániel még 2015-ben azt a tortát, amely végül az Ország tortája címet is megkapta.
Az Év Pálinkás Bonbonjait egy bátonyterenyei pálinkamester is zsűrizte: