Nool.hu videó

2024.04.06. 13:00

Tulipánok tízezrei tarkítják a virágoskertet Gyarmat mellett, mától látogatható (fotók, videó)

Palócföld Tulipánkertjében, Balassagyarmat mellett idén minden eddiginél több, összesen 30 ezer tő tulipán borul virágba, amelyek között rengeteg fajtájút és színűt is megtalálunk. A kert mától fogadja a látogatókat.

Lukács Zsófia

Színpompás látványban van részük a látogatóknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Hat éve töretlen sikerrel működik Pintér Tivadar tulipánültetvénye, amely szombaton ünnepélyesen is megnyitott kapuit a látogatók előtt. Az eseményen a pompázó virágok között köszöntötte az érdeklődőket Pintér Tivadar, majd Majer-Illés Ivett szavalta el Jakus Éva: Virágok a világban című, a megnyitóra íródott versét.

– Hat éve egyetlen tulipánnal indult az ötlet, majd folyamatosan növekedett a hagymák száma. Tavaly óriási érdeklődés övezte az egész szezont, idén szombattól mindennap reggel 8-tól este 8 óráig várjuk a látogatókat. Tekintsétek meg azt a rengeteg munkát, aminek a gyümölcse most érik be – hangsúlyozta Pintér Tivadar, a Balassagyarmat Közösségéért-díjjal elismert vállalkozó.

Fotózni és piknikezni is lehet a tulipánkertben

Hozzátette: a tulipánhagymák meg is vásárolhatók már idén is, a tervek szerint pedig jövőre új és nagyobb állományt ültetnek. A Palócföld Tulipánkertjében gyönyörű fotókat készíthetünk, vagy akár piknikezni is van lehetőség.

A kert tulajdonosa a terület megközelítéséről elmondta: Balassagyarmatról Szügy felé haladva, a „Balassagyarmat vége” táblát elhagyva, 200 méter után kell balra fordulni, a napelemek előtt közvetlenül. Itt egy aszfaltozott bejárón áthaladva a földúton balra találjuk a kertet. Nagy, ezüst színű, nyitott kapu várja majd a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában