Program

2024.04.04. 18:24

Varsány is csatlakozott a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák hétvégéjéhez

Varsány önkormányzata a közösségi oldalán adta hírül, hogy a település is csatlakozott a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéje elnevezésű kezdeményezéshez.

Lászlók Judit

Eszerint április 5. és 7. között, azaz ezen a hétvégén a kézművesség jegyében tartanak programsorozatot. A rendezvény idei évi üzenete: „Kis ujjak, szakértő kezek” Fókuszban az ifjúság!

A felhívás szerint pénteken a Hagyományőrzők Házában rendeznek programokat, amelynek keretében 10 és 14 óra között Bodor Evelin fazekas, a dejtári népi játszóház vezetője hímes tojás bemutatóval, kiállítással és népi tojásfestéssel várja az érdeklődőket. Majd 12 és 14 óra között Bagó Istvánné művészetpedagógus tart kézműves foglalkozást. Szombaton szintén a Hagyományőrzők Háza ad otthont a programoknak, így 10 órától Jakus Juli, a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeum munkatársa tart kézműves foglalkozást, majd 12 órától Talpai Zsanett ékszerkészítő és keramikus ismerteti az agyag edénykészítést. A napot a résztvevők a Falumúzeum látogatásával zárják Rigó Máté, a létesítmény vezetőjének a kíséretében. Vasárnap 15 órától pedig hagyományos palóc ételek kóstolójával várják a résztvevőket a Palóc Rozmaring Étteremben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában