Vetési varjak

2024.04.09. 18:41

Varjúinvázió Szécsényben: kérik a lakosság segítségét

Stayer László polgármester és Csukáné Szerémy Andrea alpolgármester a város közösségi oldalán tett közzé egy felhívást, amelyben a lakosok segítségét is kérik a varjak elleni védekezésben.

Lászlók Judit

Küzdenek a varjak városi letelepedése ellen

Forrás: Pexels/Illusztráció

A közlemény szerint az önkormányzat a mostani türelmi időszakban igyekszik megelőzni a védett madarak túlzott megtelepedését Szécsényben, és a két éve, a szakemberek által javasolt, városon kívül elhelyezett műfészkek felé terelni az állatokat. Ezt pedig a frekventált helyeken lévő fák olyan metszésével érik el, hogy azok ne legyenek alkalmasak fészekrakásra. Hozzátették, ennek köszönhetően nincs már fészek a temető ravatalozója felett.

„A türelmi időt próbáljuk a leghatékonyabban kihasználni, de már az eddig elvégzett munkálatok is jelentős kiadást jelentenek a város számára. A közterületek takarítását naponta végzik munkatársaink. Kérjük az Önök segítségét is, mert például a szabadon hagyott ételmaradék nagy vonzerő a varjak számára.” – olvasható a bejegyzésben. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában