Nool.hu podcast

2024.04.11. 12:30

Többmilliárdos siker: ezeket az útszakaszokat újítják fel Nógrádban (podcast)

Több mint nyolcmilliárd forintos pályázati támogatásból, húsz szakaszon korszerűsödnek az utak Nógrád-szerte. Erről Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök, valamint Lehel Zoltán, a Közút nógrádi igazgatója számolt be minap egy sajtótájékoztatón. A teljes hanganyagot elhoztuk nektek!

Nool.hu

Sajtótájékoztató a 4-5. számjegyű utak felújítását célzó pályázatról. Lehel Zoltán és Skuczi Nándor. Fotó: Vendel Lajos

Fotó: Vendel Lajos

Mint azt megírtuk, Nógrád vármegye a fenti programban, a 2021-2027-es időszakban 71,66 milliárd forintból gazdálkodhat. Korábban már 31 milliárd forint értékben született döntés többek között ipari terület kialakításáról, egészségügyi és szociális infrastrukturális beruházásokról, energetikai korszerűsítésekről, turizmusfejlesztésről, valamint önkormányzati belterületi utak felújításáról is A TOP Plusz keretében a közelmúltban 15 település nyert támogatást belterületi utak felújítására összesen 554 millió forint értékben. Azonban ennél sokkal jelentősebb az az összeg, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának ítéltek oda szűkebb hazánk egyes állami fenntartású útszakaszainak rendbetételére. Ez utóbbi ugyanis 8,5 millió forint, így összesen több mint 9 milliárd forint érkezik Nógrádba útfelújításra.

Ennek részleteit Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Lehel Zoltán, a Közút nógrádi igazgatója ismertette, melyet visszahallgathattok felvételünkön. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában