Közlekedés

2024.02.23. 19:15

Felmérte Nógrád balesetveszélyes szakaszait a Közút

A napokban az országos sajtó is beszámolt a közútkezelő tavalyi felméréséről, amelyből kiderült, hogy 79 veszélyes útszakasz van hazánkban. Ennek kapcsán rákérdeztünk a nógrádi helyzetre.

Nagy Orsolya

2020 és 2022 között hét baleset történt a Hősök utcai csomópontban

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Baleseti góckutatást készített a 2020-2022-es időszak tekintetében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közelmúltban. Mint kiderült, szűkebb hazánkban is volt egy veszélyes útszakasz.

A témával kapcsolatban Lehel Zoltán, a közút megyei igazgatója portálunknak elmondta, hogy veszélyes baleseti gócpont Salgótarjánban, a 21-es főúton, a Hősök utcai csomópontban volt, Zagyvapálfalva felé.

– Itt 2020 és 2022 között hét baleset történt. A balesetek következtében hatan szenvedtek könnyű sérülést, egy ember pedig súlyosat, míg halálos eset nem történt

 – fejtette ki Lehel Zoltán.

Hozzátette: azóta a közút részéről történt beavatkozás, amely során a jelzőlámpás rendszer átállításával megoldották a problémát, megszüntetve ezáltal a baleseti gócpontot. Így már nincs keresztező forgalom, amely ütközést generálhatna. Lehel Zoltán kiemelte, azóta nem történt az érintett szakaszon baleset, tehát kikerült a baleseti gócpontból.

A megyehatártól nem messze több veszélyes szakasz is van

Ugyan nem szűkebb hazánkhoz tartozik, de a nógrádi közlekedőket is érintik az alábbi baleseti gócpontok. A Heol.hu oldalán szemlézte, hogy melyek Heves vármegyében a legveszélyesebb szakaszok. Ilyen a 21-es út hatvani, külterületi szakasza, a 21-es út Hatvanhoz közelebbi szakasza, a 3104-es (Turai) út Hatvan, Tura és Boldog külterületét is érintő szakasza, a Turai út és a 3-as út kereszteződése, de Hatvanban a 3-as főút átkelési szakaszának egyik része is. Emellett Gyöngyösön a 3-as főút és a Karácsondi út kereszteződése, a Karácsondi út külterületi szakasza, a 3204-es is veszélyes, de a 24-es út és a Bethlen Gábor utca kereszteződése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában