Állatok

2024.04.04. 18:20

Mezőgazdasági munkára fogták az állatkerti tevéket Pásztón a háború után

Elképesztő cikket osztott meg Farkas Attila polgármester a második világháború utáni időszakból, miszerint tevék szántottak a városban.

Nagy Orsolya

Arról nem szól a korabeli híradás, hogy egy-, vagy kétpúpú tevéket fogtak-e az eke elé

Forrás: Pexels illusztráció

A cikkel kapcsolatban Farkas Attila, a város polgármestere elmondta, hogy egy korabeli újságban jelent meg a hír az állatkerti tevékről.

– Egy Heves vármegyei ismerősömnél láttam a cikket. Amikor elolvastam meglepődve tapasztaltam, hogy Pásztó is szerepel benne. Annak idején, a második világháború után, amikor Pestet az oroszok körbe vették, az állatkertből elszabadultak az állatok, világgá mentek és városunkba is eljutottak néhányan – közölte Farkas Attila, aki érdekességként osztotta meg a Facebook-oldalán az egykori hírt.
Hozzátette: egyébként akkoriban sok állatot meg is ettek, de mint a példa is mutatja, voltak, akiket mezőgazdasági munkára fogtak.

A polgármester egyébként még nem hallott arról az esetről, hogy Pásztón egykor tevék dolgoztak a mezőgazdaságban. Ugyanakkor biztosan akadnak olyan idős emberek, akik még emlékezhetnek erre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában