Nool.hu videó

2024.04.05. 19:55

Nemes feladat teljesítésére gyakoroltak a nógrádi tartalékos katonák Salgótarjánban (fotók, videó)

Ma délelőtt Salgótarján belvárosában hajtottak végre alaki gyakorlatot a nógrádi zászlóalj kijelölt tartalékos katonái, akik hamarosan nemes feladatot teljesítenek majd a Honvédelmi Minisztérium Főépületénél.

Veres Edina

Rövidesen Budapesten teljesítenek díszőrséget

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A járókelők tekintete Salgótarján Fő terén egy csoport katonán akadhatott meg péntek délelőtt. Aggodalomra azonban semmi ok, a nógrádi zászlóalj tartalékosai csupán alaki gyakorlatot hajtottak végre a vármegyeszékhely szívében. Ennek oka, hogy a Magyar Honvédség történetében először, idén március 15-től tartalékos katonák teljesítik a díszőri szolgálatot a Honvédelmi Minisztérium Főépületénél, azaz a budai Vár területén található Kapisztrán téren. A Magyar Honvédség Területvédelmi Ezredei váltásban látják el ezt a nemes feladatot, amely végrehajtását április 15-től a Nógrád vármegyében is illetékes MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred veszi át.

Az ezred feladatra jelentkező tartalékos állománya immár több hete speciálisan a díszőri szolgálat ellátására készül. A kiválasztott 15 katona a feladat megkezdése előtt még egy hetet az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál tölt a helyszínen történő gyakorlás és a mozdulatok finomítása céljából. Ezt követően kezdik majd meg a szolgálatukat a Kapisztrán téren.

Szűkebb hazánkat az MH 3. TVE 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj 8 területvédelmi tartalékos katonája képviseli a díszőri feladatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában