Jegyzet

2024.04.12. 12:36

Segélyhívón kért segítséget a betonozáshoz

Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

A Magyar Rendőrség a minap a Facebook-oldalán osztott meg egy hangfelvételt, amely szerint egy férfi azzal a kéréssel tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, hogy a kőműves visszamondta a munkát, ezért a betonozáshoz szeretne segítséget kérni. A diszpécser rögtön jelezte számára, hogy ez egy segélyhívóközpont, ahol a rendőrséget, a mentőt vagy éppen a tűzoltókat tudja értesíteni. A férfi szerint azonban szolgáltatást végeznek, ez van írva az autóra, ezért kérdezte.

Ahogy látszik is, sajnos sokan még mindig nem tudják, mire való a 112-es segélyhívó szám, vagy úgy önmagukban a készenléti szervek. Ezzel pedig az a legnagyobb probléma, hogy elvonhatják a rendőrséget, a mentőket és a tűzoltókat is onnan, ahol tényleg szükség van a segítségre, sőt a legrosszabb esetben akár emberéletet is veszélyeztethet. Nem tudom, mit gondolt a férfi, talán azt, hogy valaki majd a hivatalos szervektől elmegy neki dolgozni? Esetleg egy jó kis marketingfogás lett volna?

Bármi is volt a cél, remélem, a férfi megtanulja végre, hogy a segélyhívó számot, csak akkor tárcsázzuk, ha valóban szükség van valamelyik szerv segítségére. Őszintén szólva nem tudom, mit éreznék akkor, ha kiderülne, hogy egy hozzátartozómhoz azért nem ért oda időben valamelyik hivatalos szerv, mert valaki éppen ilyen felesleges dolgokkal foglalta a telefonvonalat. Vajon eszükbe jut ez a gondolat azoknak az embereknek, akik ilyen telefonhívásokat intéznek a segélyhívó számon keresztül?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában