Korszerűsítés

2024.04.01. 17:51

Ságújfaluban a főút teljes hosszában megújul a vízelvezető-rendszer

A csapadékvíz elvezetés megvalósítása lesz idén a ságújfalui önkormányzat legnagyobb beruházása, amit 200 millió forintos pályázati támogatásból készül el.

Gulyás Edina

Rövidesen 200 milliós beruházás kezdődik a ságújfalui főút mellett

Fotó: Google Maps

A község képviselő-testülete a közelmúltban fogadta el a település idei költségvetését. A 620 millió forintos összköltségvetés 55 százalékát működésre, kisebb javításokra, a rezsiköltségek kifizetésére fordítják, míg a fennmaradó 45 százalékot, ami szintén jelentős összeg, fejlesztésre. A községben megvalósuló legnagyobb beruházás a csapadékvíz elvezetés lesz, amire 200 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.  

  – A fenti támogatásból újabb szakaszon, a 22-es számú főút Salgótarján felőli részén újul meg a csapadékvíz-elvezető rendszer. A munkálatok, amik a tervek szerint májusban kezdődhetnek, az autóbusz-közlekedést is jelentősen befolyásolják majd – tájékoztatta portálunkat Szentes Attila polgármester, hozzátéve: – Reményeink szerint ősz végére el is készül a beruházás, azt követően a főút mellett a falu teljes hosszában korszerű árokrendszer vezeti majd el a csapadékvizet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában