Hivatás

2024.04.08. 17:09

Rendkívül termékeny tollforgató hírében áll a salgótarjáni közgazdász

Csongrády Béla

Nem könnyű számba venni azokat a cikkeket, tanulmányokat, könyveket, amelyek az elmúlt évtizedek során dr. Baráthi Ottó nevéhez fűződtek, hiszen – közgazdászdiplomája birtokában, különböző területeken végzett szakmai munkája mellett – rendkívül termékeny tollforgatónak bizonyult. 

Bár Hatvanban született 1944. április 7-én – nyolcvan éve –, Budapesten járt egyetemre, 1971 óta kötődik Nógrádhoz, konkrétan Salgótarjánhoz. Olyannyira megszerette és második otthonának tartja ezt a várost, hogy rendületlenül kutatta – és kutatja – a múltját, és igyekezett minél több értékét felszínre hozni, megismertetni. 

Hosszú éveken át volt lapunk külső munkatársa, s főleg gazdaságpolitikai témájú írásaival gazdagította az újság tartalmát. A Nagy Iván Honismereti Pályázaton többször nyert első és második díjat. Mindig elismerésben részesültek kiadás előtt álló Életem, pályám, környezetem című memoárkötetének részletei. Úgy véli: köszönettel tartozik azoknak, akik segítettek a könyv számára hasznos adatok, dokumentumok feltárásában. Leginkább Praznovszky Miklósnak hálás, aki segíti a kötet tördelését, tipográfiai és nyomdai előkészítését.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában