Jegyzet

2024.04.13. 10:17

Régi tárgyak

Nagy Orsolya

Különleges kiállításon jártam néhány hónappal ezelőtt, ahol régi tárgyakat mutattak be. Ahogy végignéztem a tárlatot, rengeteg emléket idézett fel bennem gyermekkoromból. Sok olyan retró különlegességgel találkoztam, amely során a 1990-es évek különféle értékei elevenedtek fel. Megpillantottam például egy régi televíziót is.

Emlékszem, nagymamának is hasonló volt, és akkoriban még nem akadt annyi színes képernyő, mégis élveztük, hogy bámulhatjuk a műsorokat. Ahogy sétáltam a régi tárgyak között, észrevettem egy diavetítőt is, amelyet szintén rendszeresen használtunk otthon, és mindig nagyon jó hangulatban telt a közös vetítés. Emellett néhány bakelitlemez is a kezeim közé akadt, de régi szaloncukrosdobozok, szalvéták és levelezőlapok is voltak a tárlaton. Utóbbira nagy boldogsággal írtunk egymásnak a barátnőimmel, akikkel ritkán találkoztunk és gyűjtöttük a szebbnél szebb lapokat. Ezenkívül gyermekként a különféle díszes szalvétákat is gyűjtöttem, és mindig nagy izgalommal vártam, hogy egy újabb, szép darabbal bővüljön a repertoárom.

A tárlaton régi poszterek is felsorakoztak, amelyek a tinédzser koromra emlékeztettek, amikor teleragasztottuk vele a szoba összes falát, természetesen úgy, hogy a leszedésüket követően a felület is megsérült a szülők nagy örömére. Nagyon jó volt időzni a retró tárgyak között, és egy kicsit visszarepülni a múltba. Szinte mindegyik tárgyhoz kötött valamilyen emlék, amelyek szívmelengetőek voltak a számomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában