Fejlesztés

2024.04.28. 11:57

Pályázati pénzből tettek biztonságosabbá egy közlekedési csomópontot Szendehelyen

A falu belterületén található legforgalmasabb mellékutca közlekedési csomópontját, illetve annak környékét alakították biztonságosabbá nemrégiben Szendehelyen.

Hegedűs Henrik

Altsach Ignác, a nyugat-nógrádi település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, a katolikus templomtól kiinduló, dombra felfutó Petőfi utcában folyamatos a komolyabb átmenőforgalom, amelynek csillapítása rendkívül indokolt volt. Az utca közepén található a község óvodája, illetve az önkormányzat hivatala, amely közös épületben működik a közösségi házzal. Az útburkolat állapota jelentős mértékben leromlott, amely lassította ugyan az autók sebességét, de semmiképpen sem adódott tartós megoldásnak. Így itt a korszerűsítéssel párhuzamosan forgalomlassító szigetet is lefektettek.

A polgármester hozzátette, a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Plusz élhető települések fejlesztésére szánt támogatási formájára pályáztak és 23 millió forintot nyertek, amihez a költségeket az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam társfinanszírozásban biztosította. Ebből sikerült még a környező területek járdafelületeit is felújítani. A támogatásból a falu környékén lévő illegális hulladéklerakók felszámolására szintén sikerült forrásokat felhasználni, jellemzően a háztartásokban keletkező szemetet és építési törmeléket szállítottak el a megtisztított övezetekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában