Beruházás

2024.04.01. 13:25

Modernebbé és komfortosabbá válik az erdőtarcsai óvoda

Újabb beruházás indul a településen a közeljövőben.

Nagy Orsolya

Markó Róbertné, a falu polgármestere portálunknak elmondta: az óvoda kap majd új köntöst. A beruházás közbeszerzésre nemrégiben befejeződött, így várhatóan a szakemberek napokon belül megkezdik a munkálatokat.

Hozzátette: az épületen energetikai korszerűsítés valósul meg, amely során napelemeket kap az ingatlan, elvégzik továbbá a födémszigetelést, korszerűsítik a fűtést, valamint a belső ablakszárnyakat hőszigetelt üvegekre cserélik majd. A polgármester kiemelte: mivel az épület műemlék, így sokkal több engedélyre volt szükség a fejlesztés megvalósításához.

Markó Róbertné arra is kitért, hogy nagy öröm ez a beruházás a lakosok számára, hiszen így a gyermekek egy modernebb és komfortosabb épületben kapnak majd helyet. Emellett az önkormányzat számára is költséghatékonyabb lesz az óvoda üzemeltetése. A tervek szerint még idén befejezik a szakemberek a munkálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában