Gasztronómia

2024.04.08. 17:20

Kozmix a házban? Óriási bulira készülnek Patakon!

Ezekben a tavaszi napokban javában haladnak a községekben a nyári falunapi rendezvények előkészületei. Nincs ez másként a hagyományosan pünkösdvasárnapján rendezendő pataki Pampuskafesztivállal sem.

Hegedűs Henrik

Hozsó és Lányi Lala, azaz a Kozmix

Forrás: MW/ZH Archív

Fekete Tibor, a település polgármestere minden évben hangoztatja, hogy egyre szélesebb körű az érdeklődés a gasztronómiai különlegességeik iránt, hiszen még bőven a vármegyénken túlról is érkeznek vendégek kizárólag azért, hogy ezen a napon majszolhassanak a tágas sátorok alatt formálódó édes ínyencségekből. Éppen ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a kísérő műsorok megfelelő színvonaláról is gondoskodjanak. 

Május 19-én a szokásokhoz igazodva 14 órakor polgármesteri köszöntővel indítják a hivatalos programot, amelyet fellépések sora követ a szabadtéri színpadon. Az előadók között lesznek a helyi óvodások és általános iskolások, az Érsekvadkerti Népdalkör, a két pletykálkodó öregasszony, Margit és Annus, valamint Palánki Edina hip-hop táncos csoportja, míg sztárvendégnek ezúttal Mohácsi Brigit és a Kozmix együttest hívták meg Patakra.

Természetesen nem maradhatnak el a különböző kézműves foglalkozások, és egy RC modellautó pálya is várja a gyermekeket. A meghirdetendő főzőverseny legjobbjai szintén nyilvánosan kapják meg megérdemelt jutalmukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában