Takarítás

2024.04.09. 06:56

Háromszáz önkéntes tisztította meg az Ipoly partját

Tavaszi szemétszedési akciót hirdettek a Nagy Ipoly-takarítás szervezői. Tizennégy intézmény 300 önkéntese tisztította meg az Ipoly partját.

Lukács Zsófia

Nyolc helyszínen gyűjtötték a szemetet az önkéntesek

Forrás: Beküldött fotó

Március végén nyolc helyszínen tisztították meg a határfolyó környékét a Nagy Ipoly-takarítás önkéntes résztvevői. Iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek összefogtak és zsákokba gyűjtötték az Ipoly partszakaszairól a hulladékot.

 Azért szerveztük meg a szemétszedési akciót, mert úgy gondoljuk, hogy a téli áradások következtében sok hulladék kimosódott a partra. Közel 300 önkéntes 40 köbméter hulladékot gyűjtött a folyó magyar oldalán. Az elszállításáról a MOL Hulladékgazdálkodás és a Balassagyarmati Városüzemeltetés gondoskodott Kovács Csaba vezetésével

 – mondta portálunknak Frankó Viktória önkormányzati képviselő, a kezdeményezés térségi koordinátora.

Hozzátette, hogy a magyar oldalon Balassagyarmat, Szob, Letkés, Őrhalom, Ludányhalászi, Dejtár, Drégelypalánk településeken zajlott az akció. Tizennégy intézmény, köztük iskolák, önkormányzatok, nyugdíjas klub és több civil szervezet is részt vett a takarításban. Emellett a folyó túlpartján is több település is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Felhívták a figyelmet a környezetvédelemre
– A program célja, hogy felhívjuk a környezettudatosságra a diákok figyelmét, ezért is szólítottuk meg elsősorban az oktátási intézményeket. A szemétszedés során leginkább palackokat, energiaitalos dobozokat, zacskókat találtunk, de volt, aki gumiabroncsot is összeszedett– ismertette Frankó Viktória. Az esemény fővédnökei Rétvári Bence államtitkár és Balla Mihály országgyűlési képviselő voltak. Az iskolák legszorgalmasabb diákjait pedig egy parlamenti látogatásra invitálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában