Évforduló

2024.04.04. 08:45

Fát ültettek és időkapszulát rejtettek a földbe a bátonyterenyei középiskolások (fotók)

Rendhagyó módon ünnepelte idén az iskolanapot egy jeles évforduló apropóján a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium közössége.

Veres Edina

Diákok az intézmény udvarán

Fotó: Facebook

A szokásosnál is több esemény tarkítja idén a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola programtervét, hiszen az iskola egy különleges évfordulót ünnepel idén. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról a közelmúltban, hogy a rendezvényeik sorából kiemelkedik hagyományos iskolanapjuk, amelyet idén – az intézmény 75. születésnapja alkalmából – korántsem hagyományos módon ünnepeltek. Mint írták, az idei Fáy Napot az iskolaudvaron faültetéssel és időkapszula elhelyezésével indították el.

„A 75 éves múlt sikereire megtartó erőként támaszkodhatunk, ám ugyanezek a múltbeli sikerek figyelmeztetésül is szolgálnak jelenkori feladataink és a jövő iránti, az egyénnel és a közösséggel, a társadalommal és a természettel szembeni felelősségünk vonatkozásában egyaránt. Felelősségünk minden tekintetben örök érvényű” – idézték a bejegyzésben Maruzs Lászlónak, az intézmény igazgatójának köszöntő szavait, aki később az iskolaközösség jövővel szembeni felelősségét is hangsúlyozta.

A frissen ültetett fa alá helyezett időkapszulában – 75 év múlva – a Fáy 150. születésnapját ünneplő „utódok” megtalálhatják az addigra már árnyat adó fa lombja alatt a 2023/24-es tanév iskolaközösségét alkotó valamennyi diák nevét, illetve az őket követő generációknak hagyott üzenetét. A posztból az is kiderült, hogy az időkapszula elhelyezését és a faültetést a diákönkormányzat képviselői segítették. A tanulók kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az iskola valamennyi képzésformája és évfolyama képviseltethesse magát a technikumtól a gimnáziumon át a szakképző évfolyamokig.

A Fáy Nap további programelemeinek az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont, ahol az esemény jelvényavatóval folytatódott. Annak keretein belül válhattak „hivatalosan” is a kilencedikes, illetve a Váci Mihály Gimnáziumból átvett 11. évfolyamos fiatalok a Fáy „családjának” teljes jogú tagjaivá. A jelvényavató ünnepséget gálaműsor követte, amelyet a jelenlegi tanulók mellett több, már elballagott diák produkciója is gazdagított. A poszt zárásaként végül úgy fogalmaztak, hogy az iskolanap harmadik nagy etapja során a diákönkormányzat által szervezett tehetségkutató idézett az Ady Endre Művelődési Központ igazi fesztiválhangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában