Baloldali bukás

2024.03.22. 13:05

Becsó Zsolt szerint baloldali belharcok buktatták meg a polgármestert

A térség országgyűlési képviselője a Facebookon osztotta meg véleményét arról, hogy miért nem indul a választáson Salgótarján szocialista polgármestere.

Nool.hu

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő örömhírről számolt be

Forrás: Facebook/Becsó Zsolt

„A baloldal belső harca áll Fekete Zsolt lemondása mögött” – reagált Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a hírre, miszerint a megyeszékhely polgármestere nem indul a júniusi helyhatósági választáson. Mint arról beszámoltunk, Fekete Zsolt szerdán úgy fogalmazott: elérkeztek egy olyan pontra, ahol már szemléletbeli változások szükségesek ahhoz, hogy a város megfeleljen a kor követelményeinek, az itt lakók igényeinek, ezért átadja a stafétát. A baloldal jelöltje Huszár Máté alpolgármester lesz.

Fenyvesi Gábor, a Fidesz városi elnöke a bejelentést úgy kommentálta aznap, hogy 

ez a levitézlett csapat, Huszárral és Molnárral az élen, már nem tud megújulni, csak újabb hazugságokat tud ajánlani (…) Salgótarjánnak nincs újabb öt éve a helyben topogásra.

Óriási lehetőség lett volna a Modern Városok Program

Becsó Zsolt csütörtöki Facebook-posztjában felidézte a Modern Városok Program előzményeit, illetve azt, hogy a milliárdos fejlesztési lehetőségek – melyekkel megannyi magyar város élni tudott – miért nem váltak valóra a nógrádi megyeszékhelyen.

„2017 március 21-én került aláírásra a Modern Városok Program a salgótarjáni városházán. A miniszterelnök úr egészen nagyvonalú csomagot támogatott, mely megteremtette annak a lehetőséget, hogy a vesztes városból egy győztes város jöjjön létre. Visszatekintve a mögöttünk hagyott hét évre sajnos kijelenthető, hogy a baloldali városvezetés nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, szinte semmit sem tud felmutatni a Molnár-Huszár politikai vezetés. Egy szóval jellemezve ezt az időszakot, a kudarc időszaka volt” – írta bejegyzésében a képviselő.

Nem csak Fekete kudarca a siralmas eredmény

Becsó Zsolt szerint ez a kudarcos történet és a belső harcok élesedése is hozzájárult ahhoz, hogy Fekete Zsolt az aláírás évfordulója előtt egy nappal „bedobta a törülközőt vagy bedobatták vele”. Mint a politikus fogalmazott, a cél világos volt hét évvel ezelőtt, a végeredmény azonban siralmas: vesztes városból vesztes város lett.

„Ez nemcsak Fekete Zsolt kudarca. Vastagon benne van a támogatását elveszített MSZP két vezérpolitikusa, Molnár Károly és Huszár Máté ellenállást tanúsító, szánalmas teljesítménye” – összegezte véleményét az országgyűlési képviselő, aki egy részletesebb elemzést is ígért későbbre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában