Támogató tevékenység

2024.04.22. 17:20

Adományával támogatja a tarjáni kórház onkológiai betegeinek gyógyulását a szervezet

Folytatta segítő tevékenységét a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a napokban. A betegszervezet tagjai több mint száz színes, bőrbarát kemoturbánt adtak át a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai betegei részére.

Veres Edina

A Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete megalakulása óta folyamatosan támogatja önkéntesi szolgálattal és adományokkal a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház onkológiai betegellátását. A kórház portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásában szemlézte az alapszervezet támogató tevékenységét. Mint írták: egyebek mellett a sebészeti osztály mellműtött betegeinek – a szakszemélyzet közvetítésével – „szívpárnát” adnak, amely segíti a sebgyógyulást és a zavartalan nyirokkeringést.

Száztíz darab színes, bőrbarát kemoturbánt adtak át a kórház onkológiai betegeinek
Fotó: Gyurkó Péter / Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

„A párna mellé személyes megszólító levelet és hiteles információkat tartalmazó anyagokat is csomagolnak. Ingyenes ismeretterjesztő, felvilágosító kiadványokat juttatnak az onkológiai- és sugárterápiás osztályra, az onkológiai szakrendelésre, a mammográfiás szűrőállomásra, illetve a nőgyógyászati- és az urológiai szakrendelésre. Az elmúlt év során is több alkalommal segítették már az osztály és a betegek ellátottságát a Béres Cseppek, a parókák, a turbánok, a hajpántok, a kendők, a protézistartó melltartók, a sztómazsákok, a szájmaszkok, illetve a plédek átadásával – vette számba a jó cselekedetek sorát a beszámoló, amelyből az is kiderült, hogy a salgótarjáni alapszervezet tagjai mikuláskor a betegeket „szeretet csomagokkal” lepték meg. Mindez pedig nem egyedi eset, hiszen – mint arról portálunk is beszámolt már – az alapszervezet tagjai és önkéntesei immár évek óta vállalják az adventi mikuláscsomagok összeállítását annak érdekében, hogy a betegek napjába egy kis ünnepi varázst csempészhessenek.

Milliós nagyságrendű a segítség

A közleményben arra is rávilágítottak, hogy 2023-ban az adományok összértéke 2 millió 468 forint volt. A betegszervezet támogató munkáját 2024-ben is folytatja.

„A rák kegyetlen betegség, nem csak azért, mert az életéért kénytelen harcolni az ember, hanem azért is, mert a külsején is hamar észrevehető változások lehetnek. Amikor a betegség miatt kemoterápián esik át egy hölgy, talán a haja elvesztését sínyli meg leginkább a lelke. Ilyenkor segíthet a nehéz helyzetet könnyebben elviselni, a lelki egyensúlyt, a nőiességet megtartani, ha van megfelelő paróka és bőrbarát kemoturbán” – olvasható az egészségügyi intézmény tájékoztatásában, amelyből az is kiderült, hogy az Egészség Hídja Összefogás Egyesület anyagi támogatásának köszönhetően a MRL Salgótarjáni Alapszervezet száztíz darab színes, bőrbarát kemoturbánt tudott vásárolni és áprilisban átadni a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai betegeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában