Felhívás

2024.04.05. 10:57

A tavaszi szünetben és a hétvégén is óvni kell a gyerekeket, figyelmeztetnek a nógrádi rendőrök

Pár napig még nagyobb számban lehet találkozni a gyerekekkel játszótereken és parkok környékén is, éppen ezért figyelni kell a biztonságukra.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt, sok gyermek egyedül, vagy barátaikkal indul útnak gyalogosan, biciklivel, rollerrel, esetleg tömegközlekedési eszközzel.

„A gyerekek a koruknál fogva a legveszélyeztetettebb résztvevői a közlekedésnek, még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek. Figyelmük sem mindig eléggé koncentrált és másként látják a világot, mint mi felnőttek”– fogalmazott a rendőrség.

Hozzátették: a gyermekek azonban a legfogékonyabbak az új ismeretek megszerzésére, és ebben az életkorban a tanulás hatásfoka igen magas. Ez a pár nap pedig kiválóan alkalmas arra, hogy a pihenésen és a feltöltődésen túl, a szülők átismételjék velük a közlekedési szabályokat, újabbakat ismertessenek meg velük, amelyek tudatában és a helyes magatartásminták átadásával biztonságban indulhatnak útnak otthonról.

A rendőrség az alapvető szabályokra is felhívta figyelmet, mint például arra, hogy a piros tilost jelent, de a jelzőtáblák jelentésére, a helyes közlekedésre az úton és a járdán, valamint a fel- és leszállás jelzésére is a tömegközlekedési eszközökön.

Hangsúlyozták, a gyermek számára az első számú mintát a szülők szolgáltatják, éppen ezért a felnőtteknek is felelősségteljesen, a szabályokat betartva kell közlekedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában