Állatmentés

2024.04.08. 08:59

A balassagyarmati kutyamenhelyre vitték a Nógrád községben kóborló ebeket

Nógrád önkormányzata a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a napokban hosszú idő után sikerült egy a közösséget rendkívülien zavaró, visszatérő problémát megoldaniuk. Ugyanis megtörtént a közterületen póráz nélkül csavargó, rossz egészségi állapotban lévő, alultáplált ebek befogása és elszállítása.

Lászlók Judit

A bejegyzésből megtudhattuk, hogy az önkormányzat hosszú keresés után talált egy olyan alapítványt, mellyel feladat-ellátási megállapodást köthetett. A szerződés értelmében az ebrendészeti feladatokat a San Lazaro Állatvédő Alapítvány látja el a község területén. Kiemelték, a szervezet szabályos eljárás keretében tud gondoskodni az ebek befogásáról és tartásáról is. Hozzáették, az alapítvány telephelyének átadó ünnepségén Varga Richárd, a település polgármestere meggyőződött arról, hogy az ott elhelyezett ebeket jó körülmények között tartják és az elaltatásuk a működési szabályzat szerint nem lehetséges.

„A felelős állattartás minden állattartó törvényi kötelezettsége, ezért kérjük, hogy felelősségteljesen gondoskodjanak házikedvenceikről és tartsák be az állattartásra vonatkozó szabályokat. Köszönjük!” – közölte az önkormányzat a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában