Felzárkózó települések

2024.03.14. 08:08

Új egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe a helyiek Ságújfalu jelenlétpontján

Új egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe a helyiek a ságújfalui jelenlétponton. Kéthetente érkezik orvosi busz a településre.

Gulyás Edina

Orvosi busz is segíti a rászorulók ellátását, kéthetente érkezik a településre

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó:

Új, egészségügyi szolgáltatással bővült a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány tevékenysége Ságújfalun – adta hírül honlapján a szervezet. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve vérvételre és EKG-vizsgálatra is alkalmas orvosi busz érkezik kéthetente a jelenlétpontra, ahol szakápoló, valamint webkamerán keresztül orvos áll térítésmentesen a helyiek rendelkezésére, akik szükség esetén beutalót is kapnak szakrendelésre.

Amint arról korábban portálunk is beszámoltunk, a helyben hiányzó egészségügyi ellátás pótlására, vagy kiegészítésére indított telemedicina szolgáltatáson alapuló orvosi ellátást a Felzárkózó települések program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ez az ellátási forma tavaly márciusban indult. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mozgó rendelők a telemedicina lehetőségeivel és a legmodernebb digitális eszközökkel pótolják a legszegényebb településeken hiányzó, vagy korlátozottan elérhető egészségügyi ellátást, miközben a programban dolgozó orvosoknak nem kell több órát utazniuk a távoli helyszínekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában