Szemléltető eszköz

2024.03.09. 12:48

Egyedi módon vittek üde színfoltot az oktatásba a salgótarjáni technikumban

Egy építőipari cégnek köszönhetően színpompássá vált a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum egyik oktatóterme. A falon látható üde színfoltok nem csupán esztétikai szereppel bírnak, hanem szemléltető eszközként is segíthetik több szakmai tárgy oktatását.

Veres Edina

Az új „építőiparis” terem hamar nagy népszerűségre tett szert a tanulók körében

Forrás: Beküldött fotó

Építőipari demonstrációs fallal gazdagodott a napokban a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Stromfeld Aurél Technikum. A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint a Cemix Kft.-nek köszönhetően a salgótarjáni székhelyű szakképző intézmény építőipari ágazatos tanulóinak mindennapjait immár az építési gyakorlatban hasznát anyagok színesítik. Mint írták: a terem megújítása szemléltető eszközként több szakmai tárgy oktatását is segítheti.

A közlemény alapján Máté Gábor, az oktatási intézmény igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: a magasépítő technikus szakmában évtizedek óta oktatnak, s ez idő alatt több, nagy múlttal rendelkező céggel is együttműködést alakítottak ki. Így például a Silver 2009 Kft.-vel, amely vállalkozás – és ügyvezetője, Deák Attila – az oktatáshoz szükséges anyagok beszerzése mellett két telephelyén is lehetőséget biztosít az építőipari ágazatban tanuló stromfeldes diákoknak az összefüggő szakmai gyakorlat teljesítésére.

A tájékoztatásból végül az is kiderült, hogy a demonstrációs fal kialakításának ötletét és lehetőségét is egy ilyen együttműködés hozta. Az új „építőiparis” terem pedig hamar nagy népszerűségre tett szert a tanulók körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában