Tündérszépek 2024

2024.03.01. 18:08

Tündérszépek: a királynővé válás rögös útját járja a salgótarjáni koreográfus

Minden nő arról álmodozott kislánykorában, hogy egyszer majd hercegnő, balerina, énekesnő vagy szépségkirálynő lesz belőle. Idővel persze rá kellett jönnünk, egyrészt hercegnőnek születni kell, másfelől pedig nem is olyan egyszerű dolog sem a tánc, sem pedig a zeneiparban elhelyezkedni. Horváthné Oláh Ágnes, salgótarjáni koreográfus viszont sosem adta fel gyermekkori álmát, és a mai napig azért küzd kitartóan, hogy szépségkirálynővé váljon.

Sipos Nina Vivien

Horváthné Oláh Ágnes a fotózások minden egyes pillanatát élvezte

Forrás: Archív fotó: Nool

Horváthné Oláh Ágnes portálunk érdeklődésére elárulta: már egészen kiskorától kezdve arról ábrándozott, hogy egyszer szépségkirálynő lehessen. Számtalan versenyen vett már részt, kiváló eredményeket bezsebelve, amelyek által nem csupán remek tapasztalatokat, hanem életre szóló baráti kötelékeket is szerzett.

– Nagyon sok kapcsolatom köttetett a versenyek által, amiken részt vettem, és emiatt hálás is vagyok, hiszen soha nem ismertem volna meg azokat az embereket, akiket ma a barátaimnak nevezek, ha nem jelentkezek a megmérettetésekre. A szépségversenyek rengeteg hasznos lehetőséggel, tapasztalattal és élménnyel tudnak szolgálni, emiatt pedig érdemes kipróbálni ezt a világot – emelte ki Ági, hozzátéve: – Meglepő volt számomra, hogy milyen segítőkész mindenki. Nem csak a fotósok, a Tündérszépek vetélkedő szervezői és a stáb, hanem a versenyző lányok is. Nem éreztem semmi rivalizálást, helyette olyan volt, mintha összejöttünk volna egy csajos beszélgetésős délutánra, hogy tippeket, tanácsokat adjunk egymásnak. Mindennél többet jelentett, hogy annyira kedvesek és befogadók voltak.

Egy fordulópont volt a salgótarjáni táncos életében, amikor rátalált a Tündérszépek szépségversenyre, mivel az lehetőséget adódott számára arra, hogy valójában megismerje és kipróbálja a modellkedést, illetve hogy betekintést nyerjen a szépségipar hatalmas intézményébe és rejtelmeibe. Mikor elindult a korábbi versenyen, egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy valóra váltsa régóta dédelgetett álmát. Mint mondta: soha nem adta fel, bármilyen kilátástalan is volt a helyzete, és mindig küzdött, illetve fejlesztette magát azért, hogy előrébb jusson a ranglétrán.

Mi az a tulajdonság, amire mindenképpen oda kell figyelnie egy jelentkezőnek?

– Az őszinteség a legfontosabb. Mindig minden szituációban önmagunkat kell adjuk, másképp nem érünk el semmit. Mostanában az emberek hajlamosak a trendek szerint élni, azokat vakon követni, ám egy szépségverseny igazi lényege, hogy kitűnj a tömegből az egyediségeddel. Ha kell, akkor te legyél a fekete bárány a többi fehér között. Nekem például sokat kellett gyakorolnom a tükör előtt, hogyan is kellene mosolyognom, hogy az valódinak tűnjön és ne keltsen mű hatást. Lehet, közhelyes, de észrevettem, hogy amíg nem szívből jön a mosoly, és nem őszinte, addig olyan, mintha csak fel lenne festve az arcomra – javasolta a korábbi Tündérszépek versenyző.

Vissza a nyeregbe!

– Egy kis pihenőt tartottam most, szóval nem indultam semmilyen megmérettetésen, hanem inkább a munkámra és a magánéletemre fókuszáltam. Ettől függetlenül a terveim között szerepel, hogy visszatérek és folytatom a modellkedést, megvalósítom az álmomat, viszont az idei évben induló Tündérszépek vetélkedőt ki kell sajnos hagynom – mondta Ági, hozzátéve: – Szeretnék újra formába lendülni, mielőtt jelentkezek a legközelebbi versenyre, ehhez pedig szükség van némi időre. Egészségesebb életmódra váltok és eljárok majd edzeni, hogy visszanyerjem a régi alakomat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában