Víz világnapja

2024.03.31. 07:07

Témanap keretében emlékeztek meg a víz világnapjáról az érsekvadkerti iskolások

Az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola tájékoztatása szerint az intézményben már több éves hagyomány, hogy március 22-én az alsó tagozatosok egy témanap keretében megemlékeznek a víz világnapjáról. A programok ezúttal is felhívták a figyelmet a vizeink fontosságára, azok tisztaságának megóvására.

Lászlók Judit

A portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint: a program kezdeteként 150 kisdiák vizes flakonnal a kezében futott, így vállalva szolidaritást azokért a gyermekekért és felnőttekért, akik naponta több kilométert gyalogolnak, hogy ivóvízhez juthassanak.

Majd a szabadtéren rendezett kavalkádban mindenki választhatott magának olyan játékos feladatot, mint például a halászat, a papírcsónak fújó verseny, a vízivási verseny kanállal, a látványos vizes kísérletek, valamint a vízzel kapcsolatos sorversenyek. Aki pedig elfáradt a sok-sok mozgásos, ügyeskedős játékban, az tantermi keretek között folytathatta a tevékenykedést képkirakással, rajz készítésével és meteorológiai totó megoldásával.

Az intézmény szerint a programok sokszínűsége idén is ráirányította a figyelmet vizeink fontosságára, azok tisztaságának megóvására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában