Március 15.

2024.03.15. 08:18

Szügyben, a Madách Imre Általános Iskolában megelevenítették a Pilvax kávéházat

A Szügyi Madách Imre Általános Iskolában egy különleges programmal emlékeztek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról szerdán. Ennek keretében az intézmény aulájában megidézték a Márciusi Ifjak törzshelyét, a Pilvax Kávéházat.

Lászlók Judit

Megelevenedett a kávéházi hangulat az iskola aulájában

Fotó: Beküldött

Hugyeczné Giebiszer Beáta, a Szügyi Madách Imre Általános Iskola igazgatója portálunknak elmondta, hogy Március 15. nemzeti ünnepünk alkalmából az intézmény aulájában megelevenítették az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ikonikus helyszínét, a Pilvax kávéházat. Ahol az ünnephez méltó dekorációval, korhű ruhákkal, valamint nemzeti színekkel terített asztalokkal várták a gyermekeket és a vendégeiket.

– Az előző hét a Pénz7, Pénzügyi-és Vállalkozói Témahét jegyében zajlott iskolánkban. A gyerekek pedig a munkájukért, jó cselekedeteikért, illetve segítőkészségükért játékpénzt gyűjthettek. Ezt vásárolhatták le és válthatták be a szülői közösség által készített süteményre a Pilvax kávéházban – fogalmazott Hugyeczné Giebiszer Beáta. Hozzátéve, minden osztály az osztályfőnökével látogatta meg a helyszínt és fogyasztott a finomságokból. Emellett a 6. osztályos tanulók vállalták a szervezést és a pincér feladatokat. Továbbá a kávéházba meghívták a helyi óvodásokat is, akik egy kis ünnepi műsorral kedveskedtek számukra. 

– Nagyszerű hangulatú, közösségépítő esemény volt a szerda délelőtt. Ugyanis a magyarságtudat fontossága, az ünnepi hangulat mind nagyon fontos a felnövekvő nemzedék életében – hangsúlyozta az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában