Program

2024.03.05. 10:41

Szebbé varázsolják Somoskőújfalut a közfoglalkoztatottak (fotók)

– A folyamatosan, tíz munkavállalóval megvalósuló közfoglalkoztatási program mellett 2023. március 1. és 2024. február 29. között egy új programot is indított önkormányzatunk – közölte Tábori Anita polgármester a falu Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint a településvezető fogalmazott: a tavalyi járási startmunka mintaprogram elnevezésű, szociális jellegű projekt keretében a foglalkoztatott létszám szintén 10 ember volt, amelyben elsősorban olyan értékteremtő, hasznos, a helyi sajátosságokon alapuló és a település önfenntartását elősegítő tevékenységeket folytattak, amelyekre vonatkozóan korábban a falu nem részesült támogatásban.

– A program a bér- és a járulékköltségek, valamint a tervezett tevékenységekhez kapcsolódó kis értékű eszközök és anyagok, illetve munka- és védőruházatok költségének száz százalékos támogatása mellett valósult meg. A projekt keretében megtörtént két illegális hulladéklerakó hely felszámolása, több utcában a vízelvezető árkok, átereszek és környékük rendbetétele, de a beton mederlapok megigazítása is – fogalmazott a polgármester.

Pozitív hatással vannak a faluképre az elvégzett munkák

Hozzátette: emellett két helyszínen is kitakarították a patakmedret és megtörtént a belógó növényzet eltávolítása, illetve metszése is. Ezen túlmenően javították a régi temető járdáját, amely során a veszélyes járdalapok felszedését, újra lerakását és a járda környékének a bozótmentesítését végezték el.

Tábori Anita arra is kitért, hogy a közfoglalkoztatottak által a program keretében elvégzett munkák a faluképre is pozitív hatással vannak, így bíznak abban, hogy ez arra ösztönöz mindenkit, hogy a jövőben jobban figyeljenek oda közvetlen környezetük tisztaságára.

Kifejtette továbbá azt is, hogy idén március 1-jén egy új startmunka mintaprogram indult, amelynek keretében folytatódik a vízelvezető árkok tisztítása, illetve a kátyúzások, valamint a Dobó utcában felhalmozódott jelentős mennyiségű hulladék összegyűjtése és konténeres elszállíttatása, a terület kitakarítása és rendezése.

A polgármester végezetül háláját fejezte ki a közfoglalkoztatottaknak a munkájukért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában