Felhívás

2024.03.01. 09:09

Szabályozzák a kerti égetést Somoskőújfaluban

A lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében az avar- és a kerti hulladék égetése évente csak két időszakban megengedett a településen – adta hírül a helyi önkormányzat a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint írták: a lakosok március 15. és április 30., valamint szeptember 15. és november 30. között éghetnek kerti hulladékot. Fontos megemlíteni azt is, hogy csak a pénteki és a szombati napokon lehet megtenni mindezt 8 és 18 óra között.

Hozzátették: égetni kizárólag szélcsendes időben, megfelelően kialakított helyen lehet, ahol a tűz a személyi biztonságot nem veszélyezteti, vagyoni kárt nem okozhat. A tűzrakóhelynek az épülettől és az egyéb éghető anyagoktól pedig legalább 10 méter távolságra kell lennie. Az égetés maximális időtartama 60 perc lehet.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy égetni az országos általános tűzgyújtási tilalom idején a fentiekben megjelölt időpontokban sem lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában