2024.03.15. 13:17
Sült töltött tojás: így készítheted el Petőfi Sándor egyik kedvenc ételét!
Talán sokan nem is sejtik, hogy a tojás, mint étel, nem csupán húsvétkor, hanem a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával is aktuális fogást jelenthet az asztalon. Mindezt Petőfi Sándornak köszönhetjük, akinek egyik kedvence a sütőben sült töltött tojás volt. Mutatunk egy receptet, amelyet követve elkészíthető a finomság.
Petőfi kedvenc egyik étele, a töltött tojás, tepsiben sütve
Fotó: Mindmegette.hu
Március idusán emlékezünk meg országszerte, így szűkebb hazánkban is az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történéseiről, illetve a márciusi ifjak cselekedeteiről. A 176 évvel ezelőtti események főszereplői között találjuk a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakját, Petőfi Sándort is. A poéta rajongott a magyar konyháért, így például szerette a sült tojást is. Petőfi egyik kedvencének elkészítéséhez a mindmegette.hu oldal is kínál egy receptet. A leírás szerint a sütőben sült töltött tojás hozzávetőleg 45 perc alatt elkészíthető, azonban bonyolultsága miatt nem kezdő konyhatündéreknek ajánlott fogás. A hozzávalók felsorolásából kiderül, hogy az alapanyagok között természetesen a tojásnak jut a legkiemelkedőbb szerep, ugyanakkor vöröshagymára, gombára és sonkaszeletekre is szükség lesz a töltelék összeállításához. A recept azt is elárulja, hogy a sült töltött tojások ízlés szerint kínálhatók melegen és kihűlés után hidegen egyaránt. Azok, akiknek felkeltette az érdeklődését Petőfi egyik kedvenc étele, itt találhatnak az elkészítéséhez egy részletes leírást.