Recept

2024.03.15. 13:17

Sült töltött tojás: így készítheted el Petőfi Sándor egyik kedvenc ételét!

Talán sokan nem is sejtik, hogy a tojás, mint étel, nem csupán húsvétkor, hanem a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával is aktuális fogást jelenthet az asztalon. Mindezt Petőfi Sándornak köszönhetjük, akinek egyik kedvence a sütőben sült töltött tojás volt. Mutatunk egy receptet, amelyet követve elkészíthető a finomság.

Veres Edina

Petőfi kedvenc egyik étele, a töltött tojás, tepsiben sütve

Fotó: Mindmegette.hu

Március idusán emlékezünk meg országszerte, így szűkebb hazánkban is az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történéseiről, illetve a márciusi ifjak cselekedeteiről. A 176 évvel ezelőtti események főszereplői között találjuk a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakját, Petőfi Sándort is. A poéta rajongott a magyar konyháért, így például szerette a sült tojást is. Petőfi egyik kedvencének elkészítéséhez a mindmegette.hu oldal is kínál egy receptet. A leírás szerint a sütőben sült töltött tojás hozzávetőleg 45 perc alatt elkészíthető, azonban bonyolultsága miatt nem kezdő konyhatündéreknek ajánlott fogás. A hozzávalók felsorolásából kiderül, hogy az alapanyagok között természetesen a tojásnak jut a legkiemelkedőbb szerep, ugyanakkor vöröshagymára, gombára és sonkaszeletekre is szükség lesz a töltelék összeállításához. A recept azt is elárulja, hogy a sült töltött tojások ízlés szerint kínálhatók melegen és kihűlés után hidegen egyaránt. Azok, akiknek felkeltette az érdeklődését Petőfi egyik kedvenc étele, itt találhatnak az elkészítéséhez egy részletes leírást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában