Támogatás

2024.03.04. 20:15

Somoskőújfalu is csatlakozott a Gyermekszáj programhoz: tejet és kenyeret osztanak a családoknak

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete jóvoltából a település is csatlakozott a Gyermekszáj étkeztetési programhoz – közölte Tábori Anita polgármester az önkormányzat Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint a polgármester fogalmazott: a többi településhez hasonlóan március 5. és december 31. között a Vöröskereszt a helyi önkormányzattal együttműködve heti kétszer oszt majd tejet és kenyeret az arra jogosult családoknak. Hozzátette: a támogatásnak köszönhetően 22 somosi család 52 gyermeke jut majd hozzá hetente összesen 51 kilogramm kenyérhez és 102 liter tejhez.

Tábori Anita arra is kitért, hogy a Magyar Vöröskereszt az Amerikai Ház Alapítvánnyal közösen 2010-ben indította el Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében ezt a programot, amelyet később további megyékre és Budapestre is kiterjesztettek.

Mint mondta: a program keretén belül alapvető élelmiszerekkel támogatják a rászoruló gyermekes családokat, illetve a budapesti iskolákat, a vöröskeresztes hajléktalanellátó intézményeket a gyermekszegénység enyhítése céljából. A polgármester elárulta továbbá azt is, hogy a megyékben támogatott családok száma ma már 1500 feletti. A programban – amelyhez a falu az idén csatlakozott – több nógrádi település vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában