Élelmiszerrel támogatja a Vöröskereszt a hátrányos helyzetű nógrádiakat

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete – a szigorú szabályok betartása mellett – a járvány idején is véradásokat szervez, támogatja a hajléktalanok étkeztetését. Emellett alap- és tartós élelmiszerekből összeállított csomagokkal segítséget nyújt a nehéz körülmények között élő embereknek.

K. K.

Ételosztás a rászorulóknak a salgótarjáni vöröskereszt központjában

Fotó: Hegedűs Márk

A Gyermekszáj Étkeztetési Program során hetente több száz liter tejet és kenyeret juttatnak el a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei munkatársai és önkéntesei a térségben élő és rászoruló nagycsaládosoknak.

– A programban több nógrádi település vesz részt, ahol heti két-három alkalommal, alapvető élelmiszerekkel támogatjuk az olyan családokat, amelyek egyszerre több gyermeket is nevelnek. A kicsik számától függően ez körülbelül heti négy-tíz liter tejet és kettő-négy kiló kenyeret jelent, ennyit osztunk szét családonként. Emellett alkalmanként négy-öt szatyornyi margarinból, rizsből, lisztből és tésztából álló, tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal és tisztítószerekkel is segítjük a programjainkban részt vevőket – mondta el portálunknak Bocsi Márta, a Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének szociális koordinátora.

Hozzátette: nemrég egy nagyvállalat csokoládétermékeket adományozott a Vöröskeresztnek, így a jövőben, a Nógrád megyei gyermekétkeztetésben részt vevő apróságok is egy kis édességhez juthatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában