Rendezvény

2024.03.11. 08:09

Saját történeteit osztotta meg a veszprémi rendőr a gyarmati előadásán

Rendhagyó előadást tartottak a napokban a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumban, amelyet az ország számos pontján meghallgathattak már a középiskolás tanulók.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt: a 900. előadását tartotta meg Pintér József, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa a megyei balesetmegelőzési bizottság felkérésére. Az érdeklődők a közlekedési balesetek megelőzéséről hallhattak beszámolót. A balassagyarmati diákok látványos és sok részletében megdöbbentő prezentációt láthattak a közúti baleseteket kiváltó főbb okokról és az emberi hibákról.

Buda Gábor arra is kitért: Pintér József előadását a baleseti helyszínelőként megélt tapasztalataiból állította össze, és a résztvevők az eseteket feldolgozó kisfilmeken túl a főtörzszászlós saját élményein alapuló történeteit is megismerhették. Hozzátette: a közel 150 diákból álló hallgatóságot egyaránt magával ragadta a téma és az előadó, aki interaktív, a nyílt és őszinte valóságot bemutató prezentációjába a középiskolás fiatalokat is bevonta.

A helyszínelő hangsúlyozta: minden közlekedőnek, legyen az gyalogos, járművezető, vagy utas, be kell tartania a közlekedési szabályokat! A szóvivő kiemelte továbbá, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős közlekedési magatartással mindannyian tehetünk azért, hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában