Rendezvény

2024.03.12. 12:31

Rendhagyó történelemórát tartanak a honfoglalásról Karancskesziben

Sipos Nina Vivien

Látványos képanyaggal illusztrált, rendhagyó történelem órát tartanak március 25-én, hétfőn, 17 óra 30 perckor a Karancskeszi Civil Házban, a régi hivatal épületében. Az eseményen Trux Béla történelmi regényíró fog előadást tartani, szót ejtve a honvédelemről Árpád idejében, emellett pedig Karancskeszi településtörténetével is megismerkedhetnek majd az érdeklődők és a történelem-kedvelők. A rendezvényről egy Facebook-bejegyzésben tájékoztattak. 

"Számtalan történet ismert a honfoglalás kori magyarokról, és mindannyian ismerjük a nyugati fohászt, miszerint "a magyarok nyilaitól ments meg Uram minket..." De mitől voltak elődeink olyan félelmetes hírű harcosok, mi az, ami megkülönböztette őket Nyugat-Európa hadseregeitől? Mert nem csupán a harcmodor és az íj tette őket legyőzhetetlenné" – olvasható a Keszi Infó hirdetményében, amelyet Zengő Árpád szerkesztő-riporter osztott meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában