Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

2024.03.24. 09:10

Rangos elismerést kapott a balassagyarmati sebész

Dr. Czelenk Ferenc, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet sebészeti osztályának főorvosa nyerte el a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Észak-Magyarországi közönségdíját.

Lászlók Judit

Dr. Czelenk Ferenc, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet sebészeti osztályának főorvosa nyerte el a közönségdíjat

Forrás: Facebook/Csach Gábor

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, az eddigi évekhez hasonlóan idén is átadják a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet munkájuk elismeréseként sikeres orvosoknak adományoznak. A díjra több nógrádi, köztük tíz balassagyarmati orvost is jelöltek. A szavazás a napokban lezárult, a kezdeményezés honlapján olvasható eredmény szerint Észak-Magyarország közönségdíjasa dr. Czelenk Ferenc balassagyarmati sebész lett, aki az elismerést április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett gálán veheti majd át. 

1979 óta dolgozik a kórház sebészetén

A díjhoz Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán gratulált. Ismertette, hogy a főorvos 1979 óta dolgozik a kórház sebészetén, az önkormányzat tavaly Pro Urbe díjjal tüntette ki. 

Hozzátette: a negyedik balassagyarmati orvos kapta meg a legjelentősebb orvosi közönségdíjat, a Szent-Györgyi Albert Orvosi díjat. Dr. Czimbalmos István háziorvos 2018-ban,  Dr. Tandel Bea, a Dr. Kenessey kórház sebész főorvosa 2019-ben, Dr. Csordás Ildikó háziorvos 2020-ban érdemelte ki az elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában