Témahét

2024.03.12. 16:00

Pénzügyi és vállalkozói ismereteiket gazdagíthatták a Pénz7 során a bátonyterenyei diákok

Pénzügyi és Vállalkozói témahét körül forogtak az elmúlt napok a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban, de a diákoknak következő hetek is tartogatnak még például a tőzsdével kapcsolatos feladatokat.

Veres Edina

Nagy sikert aratott a diákok körében a hasznos ismeretek átadását is jól szolgáló program

Fotó: Facebook

A bátonyterenyei középiskola 2024-ben is csatlakozott a Pénz7 nevű programhoz, amely épp 10 évvel ezelőtt indult útjára. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán megosztott tájékoztatás szerint a „jubileumot ünnepelő” kezdeményezés keretében, a pénzügyi kategóriában a „Pénzügyi életleckék”, míg a vállalkozói területen a „Gondolkozz és vállalkozz!” téma került fókuszba.

„ A 10.A osztály vállalkozó szellemű diákjai rendhagyó órán vehettek részt Simon Patrícia tanárnővel, a 11.A és a 11.B osztály pedig a pénzügyi témakörben mélyülhetett el Hegyiné Fejes Katalin oktatóval” – olvasható a posztban, amelyből az is kiderült: néhány nappal ezelőtt elrajtolt az ingyenes „PénzFutam” játék is. A pénzügyi tudatosságot fejlesztő szabadtéri kalandjáték a Medve Matek program és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésben valósult meg országszerte. Mint írták, a bátonyterenyei középiskola diákjai a helyi sportpályán és környékén, gyönyörű napsütéses időben mérethették meg magukat.

A posztban emellett úgy fogalmaztak, hogy a témahéthez kapcsolódva egy teljes hónapot tarkítanak majd még tartalmas kísérőprogramok. Így például a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány ingyenes, online tőzsdejátéka, azaz a „Részvényfutam”, amely feladatok megoldásába a fáys diákok az egy évvel ezelőtt gyűjtött tapasztalataikkal felvértezve, elszántan vetették bele magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában