Hitélet

2024.03.22. 10:20

Ősbemutatóra várják a hívőket, passiójátékot mutatnak be Benczúrfalván

Végéhez közeledik a nagyböjt, ezt a hetet már a Virágvasárnap zárja: előtte, még március 23-án, szombaton 15 órától különleges ősbemutatóval várják Benczúrfalvára a hívőket.

Faragó Zoltán

A Húsvét világosságához vezető időszak "az önvizsgálat, az önfegyelem, az önmegtartóztatás, a lemondás ideje. Így tudunk eljutni az Istennel való mélyebb közösségbe. Legyen a húsvéti készület jellemzője az Istennel való bensőséges kapcsolat erősítése. Az út végén meghalunk a bűnnek és újjászületünk az isteni kegyelemben. Ahhoz, hogy jobban megértsük, hogy Krisztus a mi bűneink miatt szenvedett, menjünk vele végig a Golgotán, éljük át kínszenvedését írja honlapján a Pro Arte et Natura Alapítvány.

Fenti célok eléréséhez, a helyiek keresztény közösséggé való kovácsolásához mutatják be a Benczúrfalvi Passiót a Szent Antal Fogadalmi Keresztúton. "Amikor végig megyünk Jézus útján amit bejár a kerttől a keresztig, rádöbbenünk, hogy ez nem egy távoli esemény, hanem benne van a mi életünk is, a mi küzdelmeink, kétségeink, jó és rossz döntéseink, de a remény is, az út végén van a megváltás" - írják.

A sok szereplős passiójáték március 23-án, szombaton 15 órakor kezdődik, Meskó Zsolt útmutatásai alapján, Halasi Dániel rendezésében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában