Szertartás

2024.03.16. 14:13

Mutatjuk a Karancs-völgyi települések hétvégi szentmiséinek időpontjait

A Karancsvölgyi Egyházközségek Oldala egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a hívőkkel, hogyan is fog alakulni a hétvégi szentmisék időpontja. Ez alkalommal a Szentföld javára gyűjtenek majd adományokat a környező templomokban.

Sipos Nina Vivien

 Szentmisére várják a hívőket március 16-án, szombaton az ipolytarnóci Krisztus Király-templomba 15 órakor, a litkei Szent Kereszt-templomba 16 órakor, a mihálygergei Magyarok Nagyasszonya-templomba 17 órakor, és a marakodipusztai Jézus Szíve-templomba 18 órakor.

Március 17-én, a nagyböjt ötödik vasárnapján a szertartás az egyházasgergei Szeplőtlen Fogantatás-templomban 8 óra 30 perckor, a karancskeszi Szent Mihály-templomban 9 óra 30 perckor, a karancsberényi Mindenszentek-templomban 10 óra 30 perckor, illetve a karancslapujtői Magyarok Nagyasszonya-templomban pedig 11 óra 30 perckor fog kezdődni.

Ahogy a Facebook-posztjukban is írják, az istentiszteletek alkalmával a nagyböjti szentbeszédet Kelemen Zoltán kakucsi plébános tartja meg. A prédikáció alatt lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére, továbbá a szertartásban a betegek szentségének kiszolgáltatása is megtörténik majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában