Mentőkutyák

2024.03.24. 17:00

Munkakutya vizsgát tettek a balassagyarmati mentőcsoport párosai

A Cserhát Különleges Mentőcsoport nyolc párosa tett sikeres munkakutya vizsgát a hétvégén.

Palchuber Kinga

Sikeres vizsgákat tettek a párosok

Forrás: Facebook/Cserhát Különleges Mentőcsoport

A Cserhát Különleges Mentőcsoport közösségi oldalán számolt be róla, hogy a hétvégén az egyesület nyolc párosa tett a szabályoknak megfelelően sikeres munkakutya vizsgát. Mint írták: az eredmények jól tükrözik a több hónapon át tartó megannyi tréninget, melyeken az engedelmes munkát, az őrző-védő feladatokat és a nyomkutatást is szorgalmasan gyakorolták a kutyák és gazdáik. 

Az egyesület kiemelte: BH szinten első helyezett lett Érsek Róbert és Björn, második helyen Csordás Enikő és Mazsi, valamint Komkáné Balcza Tünde és Vega végzett, míg a harmadik helyet Koplányi Kinga és Panda szerezték meg. IGP-1 szinten első lett Juhász Richárd és Mex, a második helyet pedig Juhász Zoltán és Cooper foglalta el. FH-2 szinten, mely a legmagasabb kategóriájú nyomkövetői munka, első helyen végzett Garamvölgyi Anita és Kiba.

Cooper őrző-védő feladatokban bizonyított

Juhász Zoltán, az egyesület elnöke a vizsga után szintén elégedettségének adott hangot Facebook-oldalán a csapat teljesítményét érintően. Emellett elárult még egy különlegességet is saját kutyájáról.

"Sokan úgy ismernek engem, hogy a nevem összeforrt a német juhászkutyával. Mi is van e szavak mögött? Egy élet történet. Harmincöt évnyi kutyás múlt: szolgálati-, sport- és mentőkutyázás. Harminc évet dolgoztam német juhászkutyákkal, képeztem és tenyésztettem őket, kiállításokra jártam." – idézte fel az elnök, aki több kutyájával is ért el szép eredményeket vagy talált meg eltűnt embereket az elmúlt évtizedek alatt. 

Hozzátette: a hétvégén mégis a "plüssmacinak" nevezett border collie okozott neki hatalmas büszkeséget, hiszen egy olyan típusú feladatra, őrző-védő munkára, készítették fel az ebet, amely a fajtától nagyon távol áll. 

Cooper bebizonyította, hogy ez nem fajtafüggő, hiszen 98 ponttal kitűnőre vizsgázott.

 Az elnök szerint e siker mindenkié, hisz csapatmunkában dolgoznak az egyesület tagjaival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában