Elismerések

2024.03.15. 09:43

Március 15-e alkalmából nógrádi személyiségek is állami kitüntetést vehettek át

Összegyűjtöttük a nógrádi kötődésű díjazottakat.

Nool.hu

Március 15-i állami kitüntetések átadása a Pesti Vigadóban: a Magyarország Érdemes Művésze díjat a salgótarjáni születésű Pándy Piroska operaénekes (jobbra) vette át

Fotó: Lakatos Péter / MTI

Amint arról már hírt adtunk, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Bodor Ernőné, Mátranovák és Barna István, Csécse polgármestere. Az elismerést Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter adta át Budapesten. Ugyancsak beszámoltunk arról, hogy Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész  Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át. A díjat Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Csák János kulturális és innovációs miniszter adta át.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Gréczi-Zsoldos Enikő salgótarjáni nyelvész, irodalomtörténész, a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete Magyar Nyelvtudományi Tanszékének egyetemi docense. A díjat Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át. Ugyancsak Magyar Arany Érdmkereszt kitüntetésben részesült Bózvári József, a Nógrád Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke, a díjat Navracsics Tibor miniszer adta át. Fenti elismeréseket Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnökének előterjesztésére kapták meg a kitüntetettek.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át István László, a balassagyarmati Kisiparosok és Vállalkozók Ipartestületének ügyvezető elnöke Fónagy Jánostól, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárától.

Magyarország Érdemes Művésze díjat vett át a salgótarjáni születésű Pándy Piroska, Liszt Ferenc-díjas operaénekes. Mindkettejük elismerését Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Csák János kulturális és innovációs miniszter adta át.

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a rimóci Déska Bertalanné hímző, viseletkészítő népi iparművész.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában