Elismerés

2024.03.14. 18:00

A kultúra kiválóságait is díjazták a nemzeti ünnepen, Pindroch Csaba lovagkeresztet kapott

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a népszerű salgótarjáni színművész „az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként”.

Nool.hu

Pindroch Csaba a Pesti Vigadóban vehette át a rangos kitüntetést

Forrás: Facebook / Pindroch Csaba

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár köszöntötte március 14-én a jelenlévőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett összejövetelen a Pesti Vigadóban.

– Az óriások sorába lépnek, akik most a nemzet hálájaként elismeréseket kapnak. Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát – mondta köszöntőbeszédében a miniszter.

A miniszter kitért arra, hogy 2024-ben ünnepeljük Móricz Zsigmond születésének 145., Kőrösi Csoma Sándor 240., a Rubik-kocka 50. évfordulóját, és jövőre lenne Jókai Mór 200, Márai Sándor 125, Nagy László 100, Bolyai Farkas 250, Nemeskürty István 100 éves, a Magyar Tudományos Akadémia pedig megalakulása 200. évfordulóját ünnepli.

Csák János összesen 72 állami kitüntetést adott át: a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét 14-en, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét 34-en, az Érdemes Művész kitüntetést tizenöten, a Kiváló Művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.

Pindroch Csaba közösségi oldalán egy rövid, de roppant szellemes poszttal tudatta követőit a jeles napon.

Lindának már 24 éve, a Köztársaságnak meg lassan 2 órája a „lovagja” vagyok! 

– tájékoztatta egy rövid, de roppant szellemes poszttal követőit a színművész a jeles napon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!