Gasztronómia

2024.03.18. 07:29

Már várják a főzőcsapatok jelentkezését a nemti Házi Nyúlfesztiválra

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik a Házi Nyúlfesztivált Nemtiben. A programhoz kapcsolódóan már lehet jelentkezni a nyúlból készült ételek főzőversenyére – olvasható a falu közösségi oldalán.

Gulyás Edina

A község önkormányzat immár 13. alkalommal szervezi meg a fesztivált április 13-án, a szabadtéri színpadnál. A gasztronómiai megmérettetésre már nevezhetnek a csapatok, nem csak helyből és a környékről, de az ország távolabbi településeiről is. Nemti közösségi oldalán közzétettek minden olyan információt, amit tudniuk kell a jelentkezőknek. 

Amint írják, nevezési díj nincs, de március 27-ig várják azok jelzését, akik megmutatnák főzőtudományukat, a fogásokhoz szükséges alapanyagokról a csapatoknak kell gondoskodniuk. Az elkészült finomságokat szakavatott zsűri értékeli majd. A bejegyzés arra is kitér: megfelelő számú jelentkező esetén a falu kemencéjét is felfűtik, abban is készülhetnek a fogások. Személyesen a helyi könyvtárban lehet a versenyre jelentkezni, de telefonon is le lehet adni a nevezéseket a 06-20/346-5373-as számon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában