Turisztika

2024.03.12. 17:03

Már a húsvétra készülnek Ipolytarnócon, kétnapos fesztivállal lendítenék fel az idegenforgalmat

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez kétnapos fesztivált idén húsvétkor Ipolytarnóc önkormányzata.

Gulyás Edina

Azoknak, akik szeretnének vármegyénkben kimozdulni idén húsvétkor érdemes ellátogatni Ipolytarnócra, ahol az önkormányzat első alkalommal rendez fesztivált március 30-án és 31-én a Tájház udvarán. A helyiek számos programmal készülnek: palóc népviseleti bemutató, ugrálóvár, múzeumlátogatási lehetőség is színesíti a napot. Az állatsimogatóban a gyerekek közelebbről is megismerhetik a nagytestű belga nyulat, de lesz tojásfestés is. Aki megéhezik megkóstolhatja a tarnóci csülkös bablevest, de krumplilaskát is kínálnak. 

– Azért döntöttünk a fesztivál megszervezése mellett, mert szeretnénk minél jobban fellendíteni a helyi idegenforgalmat. Ipolytarnóc messze földön híres, az itt található ősmaradványok bemutatóhely felkerült a világörökségi várományos helyszínek jegyzékébe. Azonban annak bevételéből nem részesül a település. Bízunk abban, hogy a községbe látogatóknak az őstörténeti bemutatóhely mellett is tudunk érdekes programokat kínálni – fogalmazott Gál István polgármester. – Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk hagyományos rendezvényeinkre és a húsvéti fesztiválra is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában