TOP Plusz

2024.03.15. 06:58

Legénden csaknem 140 millió forintból korszerűsíthetnek több önkormányzati épületet

Legénden a több önkormányzati ingatlan energetikai korszerűsítését célzó közel 140 millió forintos beruházás megvalósítását tartják az idei év legfontosabb feladatának.

Lászlók Judit

Beküldött

Tunkel Tamás, Legénd polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, még korábban elnyertek a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban közel 140 millió forintot, amely több önkormányzati ingatlant – sportöltöző, egykori postahivatal, könyvtár és civil közösségi ház – energetikai korszerűsítését teszi lehetővé. Egyebek mellett megvalósul az érintett épületek külső határoló szerkezetek utólagos hőszigetelése, a fűtési rendszer korszerűsítése hőszivattyús rendszerrel, valamint a napelemes rendszer telepítése is. A polgármester kiemelte, a fejlesztések hatására az ingatlanok fosszilis energiafelhasználása minimálisra csökken. Mint mondta, a közbeszerzési eljárás várhatóan májusban lezárul, így a munkálatok a nyáron elkezdődhetnek és remélhetőleg még ebben az évben befejeződnek.

– Emellett szintén a TOP Plusz programban több mint 30 millió forint támogatásból valósult meg a Petőfi Sándor út és a Dózsa György út egy-egy szakaszának a korszerűsítése. Ezek a beruházások már a közelmúltban elkészültek, így tavasszal szeretnénk ünnepélyes keretek között is átadni a lakosok számára – mondta Tunkel Tamás. Hozzátéve, ezenkívül még év elején a Magyar Falu Programban pályázatot nyújtottak be a kultúrház födémszerkezetének a felújítására. A beruházás összege 32 millió forint. A pályázat elbírálása jelenleg is folyamatban van, azonban bíznak abban, hogy sikeres lesz és elnyerik a támogatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában